tomek, w roku modelowym 2008 była zmiana wyglądu manetek. Różniły się one od poprzednich nadrukowanymi strzałkami i napisami. Działają tak samo obydwie manetki.
[O2 Tour] Tempomat - czy wraca do prędkości po przyhamowaniu
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez abstinentna tempomacie zawsze będzie większe spalanie, chyba że umiemy się nim posługiwać
Zamieszczone przez abstinentJeśli chodzi o powrót po hamowaniu to u mnie(tylko dwie opcje na manetce) na nowo trzeba uzyskać prędkość i zapamiętać(pedałem albo trzymając +).
Nie ma tak że przyhamuje, klikam raz i przyśpiesza sam do jakiejś tam prędkości, ale czasami sam przyspiesza jak raz nacisnę krótkoCzarny Elegance
Komentarz
-
-
czyli w sumie ten canel w nowszych manetkach(ja nie mam) to jest po to żeby wyłączyć tempomat ale żeby zapamiętał prędkość, a u siebie zamiast canel tylko hamulec :?:
A jeśli jest ten canel na manetce to zapamięta prędkość po zmianie biegu(manual) :?:
Jeszcze środek mi został i przejadę się obadać co i jak
Komentarz
-
-
abstinent, moze być jeszcze jedna sprawa. Jesli zaprogramujesz prędkośc naciśnięciem bocznego przyciku manetki "go góry" to ta prędkośc skasuje sie automatycznie po wciśnieci hamulca lub sprzęgła i nie zostanie zapamiętana.
Aby predkość została zapamiętana nalezy rozpędzić auto do zadanej prdkości i nacisnąć boczny przycisk manetki w dół. Tylko wtedy zadziała ci powrót do zadanej wcześniej prędkosci.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bigabstinent, moze być jeszcze jedna sprawa. Jesli zaprogramujesz prędkośc naciśnięciem bocznego przyciku manetki "go góry" to ta prędkośc skasuje sie automatycznie po wciśnieci hamulca lub sprzęgła i nie zostanie zapamiętana.
Aby predkość została zapamiętana nalezy rozpędzić auto do zadanej prdkości i nacisnąć boczny przycisk manetki w dół. Tylko wtedy zadziała ci powrót do zadanej wcześniej prędkosci.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz